Balls: "Om traditioneel te bankieren is de huidige lage rente een zware handicap, de bankiers weten dan ook niet van welk hout pijlen maken. Dat is een zeer gevaarlijk element, dat mijn inziens vaak wordt onderschat. Het enige waar de banken op kunnen hopen zijn de betere vooruitzichten voor de CDO-waarderingen. Hun portefeuille met CDO's zou met andere woorden meer waard worden."

De vraag naar een mogelijke rentestijging hangt uiteraard samen met de vooruitzichten wat betreft inflatie/deflatie. Balls: "Op dat vlak hoeven we ons weinig illusies te maken, niet inflatie maar deflatie is ons probleem. Er is dus zeer weinig kans op inflatie en dus op hogere rentevoeten. In het Verenigd Koninkrijk is dat anders, maar in Europa en de VS is er voorlopig wat inflatiegevaar betreft geen reden om de rente te verhogen. Dat deflatie ons probleem blijft, blijkt ook uit de negatieve evolutie van de geldhoeveelheid. Concreet wil dit zeggen dat het beschikbare geld niet wordt gebruikt, zodat ik het inflatiegevaar eerder zou minimaliseren."

Balls: "Om traditioneel te bankieren is de huidige lage rente een zware handicap, de bankiers weten dan ook niet van welk hout pijlen maken. Dat is een zeer gevaarlijk element, dat mijn inziens vaak wordt onderschat. Het enige waar de banken op kunnen hopen zijn de betere vooruitzichten voor de CDO-waarderingen. Hun portefeuille met CDO's zou met andere woorden meer waard worden." De vraag naar een mogelijke rentestijging hangt uiteraard samen met de vooruitzichten wat betreft inflatie/deflatie. Balls: "Op dat vlak hoeven we ons weinig illusies te maken, niet inflatie maar deflatie is ons probleem. Er is dus zeer weinig kans op inflatie en dus op hogere rentevoeten. In het Verenigd Koninkrijk is dat anders, maar in Europa en de VS is er voorlopig wat inflatiegevaar betreft geen reden om de rente te verhogen. Dat deflatie ons probleem blijft, blijkt ook uit de negatieve evolutie van de geldhoeveelheid. Concreet wil dit zeggen dat het beschikbare geld niet wordt gebruikt, zodat ik het inflatiegevaar eerder zou minimaliseren."