AllianzGI, de vermogensbeheerder van de Duitse Allianz groep, verwacht verder dat de politiek onzekere situatie in vrijwel alle regio's ter wereld zal leiden tot volatiliteit, terwijl een periode van risico-aversie onder beleggers wordt gevolgd door een juist grotere risicobereidheid. Dit blijkt uit de laatste Global Strategic Outlook van AllianzGI.

Kernpunten uit de Outlook zijn:

• Veel ontwikkelde markten staan op de rand van een recessie, terwijl opkomende landen profiteren van een toename van de binnenlandse vraag.

• Er komt geen snelle oplossing voor de problemen in de eurozone. Wel zal de ECB op de middellange termijn een actievere rol gaan spelen.

• Nu de rente laag zal blijven moeten beleggers zich meer gaan richten op reële rendementen.

• Beleggers moeten gaan kijken naar bedrijven met duurzame kasstromen: fondsen met een hoog dividend en bedrijfsobligaties.

Andreas Utermann (Allianz IG): "Wij verwachten dat de rente in Europa nog verder zal dalen, terwijl de rente in opkomende landen waarschijnlijk ook een neergaande beweging zal laten zien. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan zal het beleid om de rente extreem laag te houden voorlopig doorgaan. Wij blijven terughoudend over staatsobligaties tegen de huidige rendementen. Zelfs als de nominale opbrengst positief is verwachten wij dat het reële, inflatiegecorrigeerde, rendement teleurstellend zal zijn."

AllianzGI, de vermogensbeheerder van de Duitse Allianz groep, verwacht verder dat de politiek onzekere situatie in vrijwel alle regio's ter wereld zal leiden tot volatiliteit, terwijl een periode van risico-aversie onder beleggers wordt gevolgd door een juist grotere risicobereidheid. Dit blijkt uit de laatste Global Strategic Outlook van AllianzGI. Kernpunten uit de Outlook zijn: • Veel ontwikkelde markten staan op de rand van een recessie, terwijl opkomende landen profiteren van een toename van de binnenlandse vraag. • Er komt geen snelle oplossing voor de problemen in de eurozone. Wel zal de ECB op de middellange termijn een actievere rol gaan spelen. • Nu de rente laag zal blijven moeten beleggers zich meer gaan richten op reële rendementen. • Beleggers moeten gaan kijken naar bedrijven met duurzame kasstromen: fondsen met een hoog dividend en bedrijfsobligaties. Andreas Utermann (Allianz IG): "Wij verwachten dat de rente in Europa nog verder zal dalen, terwijl de rente in opkomende landen waarschijnlijk ook een neergaande beweging zal laten zien. In de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan zal het beleid om de rente extreem laag te houden voorlopig doorgaan. Wij blijven terughoudend over staatsobligaties tegen de huidige rendementen. Zelfs als de nominale opbrengst positief is verwachten wij dat het reële, inflatiegecorrigeerde, rendement teleurstellend zal zijn."