Maar de crisis is niet voorbij. De wereldwijde fundamentele onbalans is er nog steeds. De strijd tussen schuldenlanden en schuldeisers wordt intenser en de diepe scheidslijn tussen deze twee groepen wordt enkel verhuld door de agressieve acties van de wereldwijde centrale banken.

Andreas Utermann (Allianz GII): "Een duurzame oplossing is alleen mogelijk via economische groei. De groei in de eurozone, Groot-Brittannië en Japan is momenteel beneden de gemiddelde trend. De economische situatie in Europa zorgt er ook voor dat een groot aantal Amerikaanse bedrijven resultaten boeken die niet voldoen aan de verwachtingen. Dit komt door hun internationale blootstelling. Deze trend van mindere resultaten voor bedrijven in de S&P 500 zal nog enkele maanden voortduren en zal als een rem fungeren op de aandelenmarkt totdat de verwachtingen naar beneden zijn bijgesteld."

Maar de crisis is niet voorbij. De wereldwijde fundamentele onbalans is er nog steeds. De strijd tussen schuldenlanden en schuldeisers wordt intenser en de diepe scheidslijn tussen deze twee groepen wordt enkel verhuld door de agressieve acties van de wereldwijde centrale banken. Andreas Utermann (Allianz GII): "Een duurzame oplossing is alleen mogelijk via economische groei. De groei in de eurozone, Groot-Brittannië en Japan is momenteel beneden de gemiddelde trend. De economische situatie in Europa zorgt er ook voor dat een groot aantal Amerikaanse bedrijven resultaten boeken die niet voldoen aan de verwachtingen. Dit komt door hun internationale blootstelling. Deze trend van mindere resultaten voor bedrijven in de S&P 500 zal nog enkele maanden voortduren en zal als een rem fungeren op de aandelenmarkt totdat de verwachtingen naar beneden zijn bijgesteld."