Erik Nielsen, hoofd Europese economie bij Goldman Sachs, vertelde gisterenavond aan CNBC.com dat Portugal nu als volgende aan de beurt kan zijn om financiële steun te vragen.

Het zal nu namelijk erg moeilijk worden om 'nee' te zeggen tegen andere landen nu Griekenland de gevraagde steun heeft gekregen. Griekenland wordt weliswaar met grotere problemen

geconfronteerd dan andere Europese landen, maar in sommige landen zou de situatie kunnen gaan verergeren. De zaak wordt bovendien nog verergerd door het feit dat Griekenland valse verklaringen heeft afgelegd.

Nielsen is van mening dat Griekenland er niet in zal slagen om het besparingsprogramma door te voeren. Een terugvoeren van het deficiet tot 3% van het BBP tegen het einde van 2012 is dan ook niet haalbaar.

De regering van Griekenland staat namelijk niet sterk genoeg om de aangekondigde maatregelen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglit blameert de speculanten voor de situatie op de spits te hebben gedreven. In zijn visie werd Griekenland aangevallen door de financiële markten.

Nielsen is het daar niet mee eens. Hij geeft wel dat lange termijn beleggers Griekse obligaties hebben verkocht en dat daardoor de druk op de EU om tussenbeide te komen is toegenomen.

Erik Nielsen, hoofd Europese economie bij Goldman Sachs, vertelde gisterenavond aan CNBC.com dat Portugal nu als volgende aan de beurt kan zijn om financiële steun te vragen. Het zal nu namelijk erg moeilijk worden om 'nee' te zeggen tegen andere landen nu Griekenland de gevraagde steun heeft gekregen. Griekenland wordt weliswaar met grotere problemen geconfronteerd dan andere Europese landen, maar in sommige landen zou de situatie kunnen gaan verergeren. De zaak wordt bovendien nog verergerd door het feit dat Griekenland valse verklaringen heeft afgelegd. Nielsen is van mening dat Griekenland er niet in zal slagen om het besparingsprogramma door te voeren. Een terugvoeren van het deficiet tot 3% van het BBP tegen het einde van 2012 is dan ook niet haalbaar. De regering van Griekenland staat namelijk niet sterk genoeg om de aangekondigde maatregelen ook daadwerkelijk uit te voeren. Nobelprijswinnaar Joseph Stiglit blameert de speculanten voor de situatie op de spits te hebben gedreven. In zijn visie werd Griekenland aangevallen door de financiële markten. Nielsen is het daar niet mee eens. Hij geeft wel dat lange termijn beleggers Griekse obligaties hebben verkocht en dat daardoor de druk op de EU om tussenbeide te komen is toegenomen.