Dat gemiddelde is te weinig om de werkloosheid te doen dalen. Sommige FED-gouverneurs geloven dat het aantal aanvragen voor een werkloosheid ruim boven het hoge niveau van 450.000 gaat blijven.

Ook het uitblijven van de inflatiedruk suggereert dat de Amerikaanse economie zwak blijft presteren. In mei steeg de kerninflatie maar met 0,90% en dat was de kleinste stijging in 45 jaar.

Op basis van het uitblijven van de inflatie hebben de analisten van J.P. Morgan Chase en Wells Fargo de datum voor een verhoging van de rente door de FED in de toekomst verschoven.

Wells Fargo verwacht nu geen renteverhoging voor april 2011, terwijl J.P. Morgan verwacht dat rente pas tegen het einde van volgend jaar. De San Francisco FED verwacht zelfs dat de basisrente niet voor begin 2012 naar omhoog zal gaan.

Dat gemiddelde is te weinig om de werkloosheid te doen dalen. Sommige FED-gouverneurs geloven dat het aantal aanvragen voor een werkloosheid ruim boven het hoge niveau van 450.000 gaat blijven. Ook het uitblijven van de inflatiedruk suggereert dat de Amerikaanse economie zwak blijft presteren. In mei steeg de kerninflatie maar met 0,90% en dat was de kleinste stijging in 45 jaar. Op basis van het uitblijven van de inflatie hebben de analisten van J.P. Morgan Chase en Wells Fargo de datum voor een verhoging van de rente door de FED in de toekomst verschoven. Wells Fargo verwacht nu geen renteverhoging voor april 2011, terwijl J.P. Morgan verwacht dat rente pas tegen het einde van volgend jaar. De San Francisco FED verwacht zelfs dat de basisrente niet voor begin 2012 naar omhoog zal gaan.