Jonathan Bouchet, directeur bij goudspeciailst Delman SA in Zwitserland, maakt zich vooral zorgen over de terugval in de fysieke aankopen van goud. Alles wijst er op dat de goudprijs dit jaar voor het eerst sinds 2000 lager zal afsluiten onder andere omdat de Chinese en Indische kopers het laten afweten.

In juni kochten de Indiërs voor een totaal bedrag van 800 miljoen dollar aan goud, tegenover 4,60 miljard dollar een jaar eerder. Die daling is onder andere het gevolg van een hogere invoerheffing. Anderzijds daalde de import van goud in China vanuit Hong Kong, wat eveneens als een negatief signaal mag begrepen worden.

Jonathan Bouchet, directeur bij goudspeciailst Delman SA in Zwitserland, maakt zich vooral zorgen over de terugval in de fysieke aankopen van goud. Alles wijst er op dat de goudprijs dit jaar voor het eerst sinds 2000 lager zal afsluiten onder andere omdat de Chinese en Indische kopers het laten afweten. In juni kochten de Indiërs voor een totaal bedrag van 800 miljoen dollar aan goud, tegenover 4,60 miljard dollar een jaar eerder. Die daling is onder andere het gevolg van een hogere invoerheffing. Anderzijds daalde de import van goud in China vanuit Hong Kong, wat eveneens als een negatief signaal mag begrepen worden.