Kevin Grady, president van Phoenix Futures and Options, is van mening dat de daling van de goudprijs niet alleen te maken heeft met een terugval in de vraag. Een belangrijke factor is volgens hem de onvoorspelbare bewegingen in de koers van de dollar.

Technisch ziet het plaatje voor het goud er volgens Grady allesbehalve denderend uit. Hij kan moeilijk warm lopen voor het goud zolang een doorbraak boven de technische weerstand op 1535 dollar achterwege blijft. Ook andere analisten worden slechts opnieuw positief voor het goud wanneer die kaap wordt doorbroken.

Kevin Grady, president van Phoenix Futures and Options, is van mening dat de daling van de goudprijs niet alleen te maken heeft met een terugval in de vraag. Een belangrijke factor is volgens hem de onvoorspelbare bewegingen in de koers van de dollar. Technisch ziet het plaatje voor het goud er volgens Grady allesbehalve denderend uit. Hij kan moeilijk warm lopen voor het goud zolang een doorbraak boven de technische weerstand op 1535 dollar achterwege blijft. Ook andere analisten worden slechts opnieuw positief voor het goud wanneer die kaap wordt doorbroken.