De analisten struikelen over elkaars voeten om voorspellingen te maken wat betreft de richting die de goudprijs moet inslaan, maar die prognoses zijn op zijn zachtst gezegd tegenstrijdig. Eigenlijk zijn er twee kampen: de over-optimisten en de over-pessimisten.

De zwartkijkers zien de goudprijs terugvallen tot 1000 dollar of nog dieper, de dragers van een roze bril spreken van prijzen van 3000, 5000 of zelfs 10.000 dollar. In het laatstgenoemde kamp treffen we uiteraard de hyperinflationisten aan, die nog steeds met de moed van de wanhoop een stijging van de goudprijs blijven voorspellen.

De analisten struikelen over elkaars voeten om voorspellingen te maken wat betreft de richting die de goudprijs moet inslaan, maar die prognoses zijn op zijn zachtst gezegd tegenstrijdig. Eigenlijk zijn er twee kampen: de over-optimisten en de over-pessimisten. De zwartkijkers zien de goudprijs terugvallen tot 1000 dollar of nog dieper, de dragers van een roze bril spreken van prijzen van 3000, 5000 of zelfs 10.000 dollar. In het laatstgenoemde kamp treffen we uiteraard de hyperinflationisten aan, die nog steeds met de moed van de wanhoop een stijging van de goudprijs blijven voorspellen.