Volgens de analisten gaat de rally op de Europese beurzen van tijdelijke aard zijn, de kloof tussen Duitsland en de rest van Europa is er alleen maar groter op geworden.

Daardoor nemen de kansen toe dat de Duitsers op een bepaald moment de euro vaarwel gaan wuiven. De zwakke landen voelen dat hun situatie slecht genoeg is om hun positie tijdelijk te versterken, de core landen van Europa kunnen zich op dit moment geen crisis veroorloven.

De spanning neemt zodoende toe, maar de vraag is of die spanning ook daadwerkelijk tot een krachtige oplossing voor het probleem gaat onderzoeken. De huidige rally zou daarom eens te meer van tijdelijke aard kunnen blijken te zijn.

Koersdaling Imtech overtrokken

Het aandeel Imtech heeft in de afgelopen tijd zwaar onder druk gestaan, nadat sommige aandelenanalisten de door hen gehanteerde winstprognoses voor Imtech verlaagden.

ABN Amro denkt dat de recente koersreactie van het aandeel Imtech overtrokken is en zien geen reden om onze positieve visie ten aanzien van dit bedrijf te wijzigen. Het koopadvies blijft van kracht.

Verschillende analisten hebben hun winstprognoses voor Imtech in de afgelopen tijd neerwaarts bijgesteld. Gevreesd wordt dat de moeizame economische omstandigheden in Europa een negatieve impact zullen hebben op de winstgevendheid van de technische dienstverlener.

Hoewel ook de analisten van ABN Amro menen dat de economische groeivertraging in Europa de resultaten van Imtech negatief kan beïnvloeden, beschouwen zij de recente koersreactie van het aandeel Imtech als overtrokken.

Tijdens de trading update die Imtech eind april gaf, liet het bedrijf weten in het eerste kwartaal een robuuste ordergroei te hebben geconstateerd.

Bovendien bleven ook gedurende het tweede kwartaal nieuwe orders binnenkomen en is Imtech nog altijd voornemens om groei te realiseren door middel van overnames.

ABN Amro ziet dan ook geen reden om de positieve visie op Imtech bij te stellen. Het aandeel Imtech heeft een koers/winstverhouding van 9,3 en 8,6 (op basis van de verwachte winst in respectievelijk 2012 en 2013). Het aandeel is koopwaardig.

Volgens de analisten gaat de rally op de Europese beurzen van tijdelijke aard zijn, de kloof tussen Duitsland en de rest van Europa is er alleen maar groter op geworden. Daardoor nemen de kansen toe dat de Duitsers op een bepaald moment de euro vaarwel gaan wuiven. De zwakke landen voelen dat hun situatie slecht genoeg is om hun positie tijdelijk te versterken, de core landen van Europa kunnen zich op dit moment geen crisis veroorloven. De spanning neemt zodoende toe, maar de vraag is of die spanning ook daadwerkelijk tot een krachtige oplossing voor het probleem gaat onderzoeken. De huidige rally zou daarom eens te meer van tijdelijke aard kunnen blijken te zijn. Koersdaling Imtech overtrokken Het aandeel Imtech heeft in de afgelopen tijd zwaar onder druk gestaan, nadat sommige aandelenanalisten de door hen gehanteerde winstprognoses voor Imtech verlaagden. ABN Amro denkt dat de recente koersreactie van het aandeel Imtech overtrokken is en zien geen reden om onze positieve visie ten aanzien van dit bedrijf te wijzigen. Het koopadvies blijft van kracht. Verschillende analisten hebben hun winstprognoses voor Imtech in de afgelopen tijd neerwaarts bijgesteld. Gevreesd wordt dat de moeizame economische omstandigheden in Europa een negatieve impact zullen hebben op de winstgevendheid van de technische dienstverlener. Hoewel ook de analisten van ABN Amro menen dat de economische groeivertraging in Europa de resultaten van Imtech negatief kan beïnvloeden, beschouwen zij de recente koersreactie van het aandeel Imtech als overtrokken. Tijdens de trading update die Imtech eind april gaf, liet het bedrijf weten in het eerste kwartaal een robuuste ordergroei te hebben geconstateerd. Bovendien bleven ook gedurende het tweede kwartaal nieuwe orders binnenkomen en is Imtech nog altijd voornemens om groei te realiseren door middel van overnames. ABN Amro ziet dan ook geen reden om de positieve visie op Imtech bij te stellen. Het aandeel Imtech heeft een koers/winstverhouding van 9,3 en 8,6 (op basis van de verwachte winst in respectievelijk 2012 en 2013). Het aandeel is koopwaardig.