Bij het uitbreken van de Irakoorlog nam de goudprijs toen een valse start, om vervolgens niets meer te doen. Of inflatiecijfers reageert het goud wel nog, zij het dat de inflatiedreiging momenteel niet overschat moet worden. De wereldeconomie flirt momenteel meer met deflatie dan met inflatie.

Pessimisme is ook een goede voedingsbodem voor stijging goudprijs

Pessimisme is anderzijds ook een goede voedingsbodem voor een stijging van de goudprijs. Dat was bijvoorbeeld het geval op het einde van de jaren 70, toen een bull markt werd gevoed door een algemeen pessimisme over financiële activa zoals aandelen en obligaties.

Daarnaast deed ook de Vietnam-oorlog bij het begin van dat decennium het pessimisme torenhoog oplaaien. Ook tegenwoordig is er aan zwartkijkers geen gebrek.

Die hebben de goudprijs in de afgelopen jaren voortdurend opgejaagd, maar plots is die stijging stilgevallen. De analisten vragen zich vertwijfeld af waarom de goudprijs niet langer stijgt, een antwoord op deze vraag kunnen ze echter niet formuleren.

Bij het uitbreken van de Irakoorlog nam de goudprijs toen een valse start, om vervolgens niets meer te doen. Of inflatiecijfers reageert het goud wel nog, zij het dat de inflatiedreiging momenteel niet overschat moet worden. De wereldeconomie flirt momenteel meer met deflatie dan met inflatie.Pessimisme is ook een goede voedingsbodem voor stijging goudprijs Pessimisme is anderzijds ook een goede voedingsbodem voor een stijging van de goudprijs. Dat was bijvoorbeeld het geval op het einde van de jaren 70, toen een bull markt werd gevoed door een algemeen pessimisme over financiële activa zoals aandelen en obligaties. Daarnaast deed ook de Vietnam-oorlog bij het begin van dat decennium het pessimisme torenhoog oplaaien. Ook tegenwoordig is er aan zwartkijkers geen gebrek. Die hebben de goudprijs in de afgelopen jaren voortdurend opgejaagd, maar plots is die stijging stilgevallen. De analisten vragen zich vertwijfeld af waarom de goudprijs niet langer stijgt, een antwoord op deze vraag kunnen ze echter niet formuleren.