Nicholas Colas, chief market strategist bij ConvergEx Group, verwacht dat de resultaten van de bedrijven uit de S&P 500 maar met 1,50% zijn gestegen. Bij het begin van dit jaar werd nog uitgegaan van een verwachte stijging van de bedrijfsresultaten met 4,30%.

De negative-to-positive guidance ratio voor de S&P 500 staat bovendien op het hoogste niveau sinds het derde kwartaal van 2001 en dat is niet bepaald een positief voorteken.

De ratio staat nu op 4,70 en dat is het zesde hoogste sinds 1996. Vanwege de lage verwachtingen zal het echter niet zo moeilijk zijn om de verwachtingen te kloppen.

Nicholas Colas, chief market strategist bij ConvergEx Group, verwacht dat de resultaten van de bedrijven uit de S&P 500 maar met 1,50% zijn gestegen. Bij het begin van dit jaar werd nog uitgegaan van een verwachte stijging van de bedrijfsresultaten met 4,30%. De negative-to-positive guidance ratio voor de S&P 500 staat bovendien op het hoogste niveau sinds het derde kwartaal van 2001 en dat is niet bepaald een positief voorteken. De ratio staat nu op 4,70 en dat is het zesde hoogste sinds 1996. Vanwege de lage verwachtingen zal het echter niet zo moeilijk zijn om de verwachtingen te kloppen.