De koers van Facebook valt terug richting 32 dollar, waarbij een deel van de winst van gisteren weer wordt prijsgegeven.

De analisten verschillen van mening over de toekomst van Facebook. Morgan Stanley is koper van het aandeel, maar onder andere Credit Suisse is duidelijk minder enthousiast.

Procter & Gamble geeft winstwaarschuwing

Procter Gamble heeft vorige week laten weten dat de winst in het fiscale vierde kwartaal lager zal uitkomen dan eerder werd verwacht. ABN Amro heeft echter vertrouwen in het herstructureringsprogramma dat Procter & Gamble in maart heeft gelanceerd. Het koopadvies voor het aandeel Procter & Gamble blijft van kracht.

Procter & Gamble liet weten dat de winst per aandeel (wpa) in het fiscale vierde kwartaal (april tot en met juni) lager zal uitkomen dan verwacht. Waar Procter & Gamble er eerder van uitging dat de wpa zou uitkomen tussen de USD 0,79 en USD 0,85, hanteert het concern nu een bandbreedte van USD 0,75 tot USD 0,79.

Daarnaast zal de omzet minder sterk groeien dan tot dusver werd aangenomen: 2% tot 3% versus een eerdere prognose van 4%. Volgens Procter & Gamble zijn deze tegenvallers het gevolg van onder meer een afnemend marktaandeel en negatieve valuta-effecten.

Hoewel deze winstwaarschuwing geen goed nieuws is, blijven de analisten van ABN Amro vertrouwen hebben in Procter & Gamble. Het concern heeft in maart een herstructureringsplan aangekondigd, dat zich nu nog in een zeer pril stadium bevindt.

Het herstructureringsplan omvat onder meer ingrijpende kostenbesparingen (USD 10 miljard tegen 2016), focus op de grootste en meest winstgevende activiteiten en meer nadruk op innovatie en marketing.

De koers/winstverhouding van Procter & Gamble ligt momenteel 15% onder het historisch gemiddelde; het aandeel biedt een dividendrendement van 3,6%.

De koers van Facebook valt terug richting 32 dollar, waarbij een deel van de winst van gisteren weer wordt prijsgegeven. De analisten verschillen van mening over de toekomst van Facebook. Morgan Stanley is koper van het aandeel, maar onder andere Credit Suisse is duidelijk minder enthousiast.Procter & Gamble geeft winstwaarschuwing Procter Gamble heeft vorige week laten weten dat de winst in het fiscale vierde kwartaal lager zal uitkomen dan eerder werd verwacht. ABN Amro heeft echter vertrouwen in het herstructureringsprogramma dat Procter & Gamble in maart heeft gelanceerd. Het koopadvies voor het aandeel Procter & Gamble blijft van kracht. Procter & Gamble liet weten dat de winst per aandeel (wpa) in het fiscale vierde kwartaal (april tot en met juni) lager zal uitkomen dan verwacht. Waar Procter & Gamble er eerder van uitging dat de wpa zou uitkomen tussen de USD 0,79 en USD 0,85, hanteert het concern nu een bandbreedte van USD 0,75 tot USD 0,79. Daarnaast zal de omzet minder sterk groeien dan tot dusver werd aangenomen: 2% tot 3% versus een eerdere prognose van 4%. Volgens Procter & Gamble zijn deze tegenvallers het gevolg van onder meer een afnemend marktaandeel en negatieve valuta-effecten. Hoewel deze winstwaarschuwing geen goed nieuws is, blijven de analisten van ABN Amro vertrouwen hebben in Procter & Gamble. Het concern heeft in maart een herstructureringsplan aangekondigd, dat zich nu nog in een zeer pril stadium bevindt. Het herstructureringsplan omvat onder meer ingrijpende kostenbesparingen (USD 10 miljard tegen 2016), focus op de grootste en meest winstgevende activiteiten en meer nadruk op innovatie en marketing. De koers/winstverhouding van Procter & Gamble ligt momenteel 15% onder het historisch gemiddelde; het aandeel biedt een dividendrendement van 3,6%.