Woordvoerder Naoyuki Matsumoto van Tokyo Electric Power Co kan momenteel maar 37.500 megawatt leveren, wat neerkomt op een tekort van 20.500 megawatt. Voor het einde van de maand zou er wel nog eens extra 2000 megawatt aan capaciteit bijkomen. Het tekort blijft zelfs dan erg groot.

Het tekort aan elektriciteit is momenteel de belangrijkste handicap waar de Japanse economie mee heeft af te rekenen. Onvermijdelijk zullen de groeiprognoses naar beneden aangepast moeten worden.

Bank of America Merrill Lynch heeft de groeiprognose voor dit jaar verlaagd van 1,70% naar 1%. Ook RBS Securities en Nomura Securities Co hebben hun economische prognoses verlaagd.

Woordvoerder Naoyuki Matsumoto van Tokyo Electric Power Co kan momenteel maar 37.500 megawatt leveren, wat neerkomt op een tekort van 20.500 megawatt. Voor het einde van de maand zou er wel nog eens extra 2000 megawatt aan capaciteit bijkomen. Het tekort blijft zelfs dan erg groot. Het tekort aan elektriciteit is momenteel de belangrijkste handicap waar de Japanse economie mee heeft af te rekenen. Onvermijdelijk zullen de groeiprognoses naar beneden aangepast moeten worden. Bank of America Merrill Lynch heeft de groeiprognose voor dit jaar verlaagd van 1,70% naar 1%. Ook RBS Securities en Nomura Securities Co hebben hun economische prognoses verlaagd.