Capital Economics is van mening dat de goudprijs nog voor het einde van dit jaar zal doorstijgen tot boven 1600 dollar per vat. Volgend jaar kan dan de kaap van 2000 dollar gerond worden.

Er zijn momenteel drie belangrijke factoren die volgens Capital Economics de goudprijs ondersteunen: inflatievrees, lage rentevoeten en de status van het goud als veilige vluchthaven.

Bij HSBC ziet precious metals analist Jim Steel de goudprijs snel oplopen richting 1550 dollar per troy ounce. Opvallend is dat er nu ook veel call-opties met een uitoefenprijs van 1800 en 1900 dollar worden gekocht.

Capital Economics is van mening dat de goudprijs nog voor het einde van dit jaar zal doorstijgen tot boven 1600 dollar per vat. Volgend jaar kan dan de kaap van 2000 dollar gerond worden. Er zijn momenteel drie belangrijke factoren die volgens Capital Economics de goudprijs ondersteunen: inflatievrees, lage rentevoeten en de status van het goud als veilige vluchthaven. Bij HSBC ziet precious metals analist Jim Steel de goudprijs snel oplopen richting 1550 dollar per troy ounce. Opvallend is dat er nu ook veel call-opties met een uitoefenprijs van 1800 en 1900 dollar worden gekocht.