Stephen Roach van Morgan Stanley Asia sprak van een bewijs van vertrouwen bij China in de economische opleving. Het is volgens Roach al een eerste stap in de goede richting, nu moet China maatregelen gaan nemen om de binnenlandse vraag te stimuleren.

Ook Jim O'Neill, hoofdeconoom van Goldman Sachs, juichte de beslissing toe. Hij is van mening dat die op de financiële markten goed gaat worden onthaald. China draagt nu zijn steentje bij om de wereldeconomie weer op het goede pad te zetten.

De Bank of China waarschuwde echter dat van een appreciatie van de yuan geen sprake is, de koers van de Chinese munt blijft gekoppeld aan die van de dollar.

Volgens Roach mag de loskoppeling van de yuan worden beschouwd als een signaal het ergste van de crisis achter de rug is.

De aandacht kan zich nu gaan verplaatsen van Europa naar China, wat de financiële markten opnieuw een duwtje in de rug kan geven.

Stephen Roach van Morgan Stanley Asia sprak van een bewijs van vertrouwen bij China in de economische opleving. Het is volgens Roach al een eerste stap in de goede richting, nu moet China maatregelen gaan nemen om de binnenlandse vraag te stimuleren. Ook Jim O'Neill, hoofdeconoom van Goldman Sachs, juichte de beslissing toe. Hij is van mening dat die op de financiële markten goed gaat worden onthaald. China draagt nu zijn steentje bij om de wereldeconomie weer op het goede pad te zetten. De Bank of China waarschuwde echter dat van een appreciatie van de yuan geen sprake is, de koers van de Chinese munt blijft gekoppeld aan die van de dollar. Volgens Roach mag de loskoppeling van de yuan worden beschouwd als een signaal het ergste van de crisis achter de rug is. De aandacht kan zich nu gaan verplaatsen van Europa naar China, wat de financiële markten opnieuw een duwtje in de rug kan geven.