Volgens Bank Degroot was Rhodia niet de eerste keuze wat betreft Solvay, maar het terugdringen van het cyclisch karakter van de activiteiten lijkt minder geslaagd. De overname wordt niet te duur betaald, terwijl een groot deel van de onzekerheid verdwijnt.

Bij ING is Jan-Hein De Vroe van mening dat dit waarschijnlijk het enige correcte was wat Solvay had kunnen doen. Rhodia en Solvay hebben samen een mooie positie op de groeimarkten en een beter uitgebalanceerde portefeuille.

KBC Securities is van mening dat het risico van een te duur betaalde overname nu van de baan is. Rhodia is misschien niet het snelst groeiende chemiebedrijf, maar de waardering is redelijk.

De Brusselse beurs is de winst voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot ruim een half procent. Daarmee breekt de index door de kaap van 2700. Solvay ligt nog steeds goed op koers.

Volgens Bank Degroot was Rhodia niet de eerste keuze wat betreft Solvay, maar het terugdringen van het cyclisch karakter van de activiteiten lijkt minder geslaagd. De overname wordt niet te duur betaald, terwijl een groot deel van de onzekerheid verdwijnt. Bij ING is Jan-Hein De Vroe van mening dat dit waarschijnlijk het enige correcte was wat Solvay had kunnen doen. Rhodia en Solvay hebben samen een mooie positie op de groeimarkten en een beter uitgebalanceerde portefeuille. KBC Securities is van mening dat het risico van een te duur betaalde overname nu van de baan is. Rhodia is misschien niet het snelst groeiende chemiebedrijf, maar de waardering is redelijk. De Brusselse beurs is de winst voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot ruim een half procent. Daarmee breekt de index door de kaap van 2700. Solvay ligt nog steeds goed op koers.