De laatste keer dat prognoses en adviezen afweken, was in het derde kwartaal van 2009. Vanaf is de handel op Wall Street nochtans voorzichtig begonnen, met de belangrijkste indices in het rood. De verliezen bedragen telkens ongeveer een half procent. Het is nu uitkijken naar de kwartaalcijfers van Alcoa.

Goldman Sachs past waarderingen verschillende sectoren aan

Goldman Sachs heeft de waardering van verschillende sectoren van de economie licht aangepast: basic resources en verzekeringen zijn opgewaardeerd tot overweight terwijl banken zijn afgewaardeerd naar neutraal.

Deze kleine aanpassingen betekenen geen verandering van de fundamentele visie van de bank: het vermijden van blootstelling aan vraag in de eurozone en juist een focus op bedrijven en/of sectoren met blootstelling aan de BRIC's.

Beurzen doen het niet zo slecht

Terwijl er een mineurstemming heerst in de economie laten de belangrijkste beursindexen sinds begin dit jaar een stijging zien variërend van 6 tot 13 procent.

Zelfs in Europa zijn er stijgers: de DAX is 10% hoger. Ziet 'de markt', zo vaak als die zich ook vergist, iets dat commentatoren niet zien?

En zullen de beurzen van opkomende economieën qua marktkapitalisatie een aandeel nemen dat verhoudingsgewijs overeenkomt met de grootte van hun BBP?

De laatste keer dat prognoses en adviezen afweken, was in het derde kwartaal van 2009. Vanaf is de handel op Wall Street nochtans voorzichtig begonnen, met de belangrijkste indices in het rood. De verliezen bedragen telkens ongeveer een half procent. Het is nu uitkijken naar de kwartaalcijfers van Alcoa.Goldman Sachs past waarderingen verschillende sectoren aan Goldman Sachs heeft de waardering van verschillende sectoren van de economie licht aangepast: basic resources en verzekeringen zijn opgewaardeerd tot overweight terwijl banken zijn afgewaardeerd naar neutraal. Deze kleine aanpassingen betekenen geen verandering van de fundamentele visie van de bank: het vermijden van blootstelling aan vraag in de eurozone en juist een focus op bedrijven en/of sectoren met blootstelling aan de BRIC's.Beurzen doen het niet zo slecht Terwijl er een mineurstemming heerst in de economie laten de belangrijkste beursindexen sinds begin dit jaar een stijging zien variërend van 6 tot 13 procent. Zelfs in Europa zijn er stijgers: de DAX is 10% hoger. Ziet 'de markt', zo vaak als die zich ook vergist, iets dat commentatoren niet zien? En zullen de beurzen van opkomende economieën qua marktkapitalisatie een aandeel nemen dat verhoudingsgewijs overeenkomt met de grootte van hun BBP?