Macro-analisten beoordelen aan de hand van de cijfers of er economisch gezien verbanden zijn tussen het voetbalsucces en de economische voorspoed van een land. Het team van Goldman Sachs heeft een meer dan 60 pagina's rapport uitgebracht

"World Cup and Economics 2014".

Vele media hebben het rapport al op een of andere manier geciteerd. De conclusie is simpel namelijk dat Brazilië wereldkampioen wordt. En dat gebaseerd op de statistiek.

Uit 14.000 waarnemingen werden de uitslagen in de poulefase berekend. Nederland speelt met 1-1 gelijk tegen Spanje en daarna winnen ze met 2-1 tegen zowel Chili als Australië.

Spanje doet het zelfde maar gaat als groepshoofd door waar het in de halve finale verliest van Argentinië.

De gemiddelde voetballiefhebber hoeft dus niet eens de moeite te nemen om te kijken, de uitslagen staan al vast. Gelukkig is het niet zo simpel. Wie regelmatig voetbal ziet, weet dat er ook een hoop toevalligheden (sommige noemen het geluk of ongeluk) bij komen kijken.

Vandaar dat rapporten als dat van Goldman Sachs leuk leesvoer zijn maar absoluut niet al te serieus moeten worden genomen.

Macro-analisten beoordelen aan de hand van de cijfers of er economisch gezien verbanden zijn tussen het voetbalsucces en de economische voorspoed van een land. Het team van Goldman Sachs heeft een meer dan 60 pagina's rapport uitgebracht "World Cup and Economics 2014". Vele media hebben het rapport al op een of andere manier geciteerd. De conclusie is simpel namelijk dat Brazilië wereldkampioen wordt. En dat gebaseerd op de statistiek. Uit 14.000 waarnemingen werden de uitslagen in de poulefase berekend. Nederland speelt met 1-1 gelijk tegen Spanje en daarna winnen ze met 2-1 tegen zowel Chili als Australië. Spanje doet het zelfde maar gaat als groepshoofd door waar het in de halve finale verliest van Argentinië. De gemiddelde voetballiefhebber hoeft dus niet eens de moeite te nemen om te kijken, de uitslagen staan al vast. Gelukkig is het niet zo simpel. Wie regelmatig voetbal ziet, weet dat er ook een hoop toevalligheden (sommige noemen het geluk of ongeluk) bij komen kijken. Vandaar dat rapporten als dat van Goldman Sachs leuk leesvoer zijn maar absoluut niet al te serieus moeten worden genomen.