Ronan Carr van Morgan Stanley heeft onlangs zijn advies voor Europese aandelen teruggebracht van afbouwen naar neutraal, hoewel Carr een verdere correctie vanaf de huidige niveaus niet bij voorbaat uitsluit.

In het ergste geval kan er nog een correctie met ongeveer 15% komen, waarna we een ideaal instapniveau bereiken.

Koopjes te doen bij recessiegevoelige aandelen

Alain Bokobza van Societe Generale SA had gedurende twee jaar een advies afbouwen voor Europese aandelen, maar stapt daar nu van af.

De analisten van Exane BNP Paribas zijn anderzijds van mening dat er koopjes te doen zijn bij recessiegevoelige aandelen.

De gemiddelde waardering van de aandelen opgenomen in de Euro Stoxx 50 Index (SX5E) bedraagt nu 0,93 de boekwaarde.

Volgens data verstrekt door Bloomberg waren aandelen op geen enkel moment in een recent verleden goedkoper, behalve in de week dat de koersen in maart 2009 een bodem bereikten.

Ronan Carr van Morgan Stanley heeft onlangs zijn advies voor Europese aandelen teruggebracht van afbouwen naar neutraal, hoewel Carr een verdere correctie vanaf de huidige niveaus niet bij voorbaat uitsluit. In het ergste geval kan er nog een correctie met ongeveer 15% komen, waarna we een ideaal instapniveau bereiken. Koopjes te doen bij recessiegevoelige aandelen Alain Bokobza van Societe Generale SA had gedurende twee jaar een advies afbouwen voor Europese aandelen, maar stapt daar nu van af. De analisten van Exane BNP Paribas zijn anderzijds van mening dat er koopjes te doen zijn bij recessiegevoelige aandelen. De gemiddelde waardering van de aandelen opgenomen in de Euro Stoxx 50 Index (SX5E) bedraagt nu 0,93 de boekwaarde. Volgens data verstrekt door Bloomberg waren aandelen op geen enkel moment in een recent verleden goedkoper, behalve in de week dat de koersen in maart 2009 een bodem bereikten.