De consensusverwachting is dat de resultaten over het tweede kwartaal 27% boven het niveau van vorig jaar zijn uitgekomen. Maar toch leeft er onderhuids nogal wat onzekerheid over de kwaliteit van de cijfers.

Bovendien vrezen sommige analisten dat de vooruitzichten voor het derde kwartaal en nadien wel eens minder optimistisch zouden klinken. Daaruit kan blijken dat de VS-economie aan het vertragen is.

Mark Luschini van Janney Montgomery Scott merkt op dat enkele sleutelbedrijven recent met minder goed nieuws kwamen. Hij verwijst daarbij onder andere naar pakjesdienst Federal Express, dat de prognoses voor het boekjaar 2009-2010 naar beneden aanpaste.

Ook distributiebedrijf Best Buy kon met de kwartaalcijfers niet overtuigen. Vooral de consumentengerichte bedrijven zullen goed in de gaten worden gehouden, want het economisch herstel zal vooral door de consument gedragen moeten worden.

De consensusverwachting is dat de resultaten over het tweede kwartaal 27% boven het niveau van vorig jaar zijn uitgekomen. Maar toch leeft er onderhuids nogal wat onzekerheid over de kwaliteit van de cijfers. Bovendien vrezen sommige analisten dat de vooruitzichten voor het derde kwartaal en nadien wel eens minder optimistisch zouden klinken. Daaruit kan blijken dat de VS-economie aan het vertragen is. Mark Luschini van Janney Montgomery Scott merkt op dat enkele sleutelbedrijven recent met minder goed nieuws kwamen. Hij verwijst daarbij onder andere naar pakjesdienst Federal Express, dat de prognoses voor het boekjaar 2009-2010 naar beneden aanpaste. Ook distributiebedrijf Best Buy kon met de kwartaalcijfers niet overtuigen. Vooral de consumentengerichte bedrijven zullen goed in de gaten worden gehouden, want het economisch herstel zal vooral door de consument gedragen moeten worden.