Binnen de divisies Business, Servers & Tools, Online en Entertainment wist Microsoft een omzetgroei van respectievelijk 7%, 13%, 8% en 20% te realiseren.

De divisie Online Business (exclusief de overname van aQuantive) boekte een operationeel verlies van USD 479 miljoen; dit is een beter resultaat dan het verlies van USD 745 miljoen dat in dezelfde periode vorig jaar werd geboekt.

Binnen de divisie Entertainment verslechterde het operationeel resultaat: waar vorig jaar nog een bescheiden winst werd geboekt, dook deze divisie in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers (-USD 263 miljoen).

Solide prestatijdens tijdens vierde kwartaal

Wat ABN Amro betreft heeft Microsoft solide gepresteerd in het fiscale vierde kwartaal. Het is nu de vraag hoe succesvol de lancering van Windows 8 zal zijn en in hoeverre Microsoft zich staande weet te houden in de wereld van smartphones en pc tabletten.

Voor wat betreft dit laatste zijn de analisten van de bank sceptisch. Zij blijven het aandeel Microsoft volgen met een houden-advies.

Binnen de divisies Business, Servers & Tools, Online en Entertainment wist Microsoft een omzetgroei van respectievelijk 7%, 13%, 8% en 20% te realiseren. De divisie Online Business (exclusief de overname van aQuantive) boekte een operationeel verlies van USD 479 miljoen; dit is een beter resultaat dan het verlies van USD 745 miljoen dat in dezelfde periode vorig jaar werd geboekt. Binnen de divisie Entertainment verslechterde het operationeel resultaat: waar vorig jaar nog een bescheiden winst werd geboekt, dook deze divisie in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers (-USD 263 miljoen).Solide prestatijdens tijdens vierde kwartaal Wat ABN Amro betreft heeft Microsoft solide gepresteerd in het fiscale vierde kwartaal. Het is nu de vraag hoe succesvol de lancering van Windows 8 zal zijn en in hoeverre Microsoft zich staande weet te houden in de wereld van smartphones en pc tabletten. Voor wat betreft dit laatste zijn de analisten van de bank sceptisch. Zij blijven het aandeel Microsoft volgen met een houden-advies.