Een analist die maanden voordien waarschuwde voor het gedrag van de Ierse banken werd door Merrill Lynch ontslagen, dit op vraag van de Ierse banken zelf die zijn rapport gelezen hadden.

Merrill Lynch herschreef vervolgens dat rapport tot het voor de banken meer aanvaardbaar was. Of met andere woorden: sommige mensen waren wel degelijk op de hoogte dat er iets aan de hand was.

Het risicovolle gedrag van de Ierse banken werd vervolgens enkele maanden duidelijk, wanneer de crisis in alle hevigheid losbarstte. Het ergste is dat het probleem volgens Lewis nog niet opgelost is.

De Ierse banken zijn door de Duitse belastingbetaler gered, maar de slechte kredieten moeten nog aan de oppervlakte komen. Een adequate oplossing voor de crisis is dus niet gevonden.

Een analist die maanden voordien waarschuwde voor het gedrag van de Ierse banken werd door Merrill Lynch ontslagen, dit op vraag van de Ierse banken zelf die zijn rapport gelezen hadden. Merrill Lynch herschreef vervolgens dat rapport tot het voor de banken meer aanvaardbaar was. Of met andere woorden: sommige mensen waren wel degelijk op de hoogte dat er iets aan de hand was. Het risicovolle gedrag van de Ierse banken werd vervolgens enkele maanden duidelijk, wanneer de crisis in alle hevigheid losbarstte. Het ergste is dat het probleem volgens Lewis nog niet opgelost is. De Ierse banken zijn door de Duitse belastingbetaler gered, maar de slechte kredieten moeten nog aan de oppervlakte komen. Een adequate oplossing voor de crisis is dus niet gevonden.