Deze verbazing komt voort uit de nationalisatie van SNS Reaal van een week eerder. Natuurlijk wordt er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer in het buitenland vreemd gekeken naar een dergelijke unieke maatregel.

In Frankrijk gaat men heel wat anders met elkaar om. Frankrijk helpt actief haar banken als Dexia en Crédit Agricole. En wellicht gaat men ook hulp bieden aan Peugeot.

Dutch Discount

Naast de klap die beleggers kregen inzake SNS kwamen daar de afgelopen week ook Imtech en KPN bij. Aandelen die op een forse manier onder uit gingen.

Naast de koersontwikkeling zijn er geen overeenkomsten. Alhoewel men ook bij KPN mag spreken van actieve overheidsbemoeienis.

De Nederlandse regering heeft de prijs bepaald voor de 4G frequenties. Een hoge prijs dat is duidelijk. Door deze "belasting" moet KPN weer langs haar aandeelhouders om geld binnen te krijgen.

En dat nadat de aandeelhouders al werden verrast in december door het schrappen van het dividend.

Overal duikt nu de term "Dutch Discount" op. Nederlandse aandelen zouden door de actieve overheidsbemoeienis relatief lager worden gewaardeerd dan vergelijkbare Europese aandelen.

Nu blijkt dat volgens Wilfried Steentjes niet direct uit de koersontwikkeling. De AEX daalde de afgelopen met 2,9%. Dat is meer dan de Duitse index met een daling van 2,3% maar weer minder dan de Franse index met een daling van 3,2%.

Deze verbazing komt voort uit de nationalisatie van SNS Reaal van een week eerder. Natuurlijk wordt er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer in het buitenland vreemd gekeken naar een dergelijke unieke maatregel. In Frankrijk gaat men heel wat anders met elkaar om. Frankrijk helpt actief haar banken als Dexia en Crédit Agricole. En wellicht gaat men ook hulp bieden aan Peugeot.Dutch Discount Naast de klap die beleggers kregen inzake SNS kwamen daar de afgelopen week ook Imtech en KPN bij. Aandelen die op een forse manier onder uit gingen. Naast de koersontwikkeling zijn er geen overeenkomsten. Alhoewel men ook bij KPN mag spreken van actieve overheidsbemoeienis. De Nederlandse regering heeft de prijs bepaald voor de 4G frequenties. Een hoge prijs dat is duidelijk. Door deze "belasting" moet KPN weer langs haar aandeelhouders om geld binnen te krijgen. En dat nadat de aandeelhouders al werden verrast in december door het schrappen van het dividend. Overal duikt nu de term "Dutch Discount" op. Nederlandse aandelen zouden door de actieve overheidsbemoeienis relatief lager worden gewaardeerd dan vergelijkbare Europese aandelen. Nu blijkt dat volgens Wilfried Steentjes niet direct uit de koersontwikkeling. De AEX daalde de afgelopen met 2,9%. Dat is meer dan de Duitse index met een daling van 2,3% maar weer minder dan de Franse index met een daling van 3,2%.