De stemming op de aandelenmarkten is volgens ABN Amro rustig, maar vriendelijk. De AEX wist er over de week een paar puntjes bij te sprokkelen en noteert nu met een stand van rond 345 op het hoogste punt van het jaar.

Met de derde kwartaalcijfers achter de rug ligt de focus momenteel op de economische en politieke ontwikkelingen.

Van dat front valt volgens ABN Amro ook genoeg te melden. Zo is er in Europa overeenstemming bereikt over centraal bankentoezicht.

Het plan lijkt duidelijk een Duitse inslag te hebben, met een focus op de grotere banken (zogenaamde systeembanken).

Frankrijk wilde oorspronkelijk dat het toezicht voor alle banken zou gaan gelden, maar dat bleek een brug te ver.

Politiek lijkt Europese schuldencrisis steeds beter in de greep te krijgen

Al met al lijkt de politiek volgens ABN Amro langzaam maar zeker de Eurocrisis steeds beter in zijn greep te krijgen. De rente op Spaans en Italiaanse staatsleningen zit al een tijd in een (gezonde) dalende trend.

Ondanks wat politieke onrust in Italië (Monti) wist dat land aan het eind van de week weer succesvol nieuw kapitaal aan te trekken. Dat geldt ook voor Spanje, dat zelfs met succes een lening met een looptijd tot 2040 wist te plaatsen.

De stemming op de aandelenmarkten is volgens ABN Amro rustig, maar vriendelijk. De AEX wist er over de week een paar puntjes bij te sprokkelen en noteert nu met een stand van rond 345 op het hoogste punt van het jaar. Met de derde kwartaalcijfers achter de rug ligt de focus momenteel op de economische en politieke ontwikkelingen. Van dat front valt volgens ABN Amro ook genoeg te melden. Zo is er in Europa overeenstemming bereikt over centraal bankentoezicht. Het plan lijkt duidelijk een Duitse inslag te hebben, met een focus op de grotere banken (zogenaamde systeembanken). Frankrijk wilde oorspronkelijk dat het toezicht voor alle banken zou gaan gelden, maar dat bleek een brug te ver. Politiek lijkt Europese schuldencrisis steeds beter in de greep te krijgen Al met al lijkt de politiek volgens ABN Amro langzaam maar zeker de Eurocrisis steeds beter in zijn greep te krijgen. De rente op Spaans en Italiaanse staatsleningen zit al een tijd in een (gezonde) dalende trend. Ondanks wat politieke onrust in Italië (Monti) wist dat land aan het eind van de week weer succesvol nieuw kapitaal aan te trekken. Dat geldt ook voor Spanje, dat zelfs met succes een lening met een looptijd tot 2040 wist te plaatsen.