De toekomst van Amgen staat of valt met de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Studies met Vectibix (panitumumab) zouden kunnen aantonen dat het product werkzaam is in combinatietherapieën voor de behandeling van dikke
darmkanker.

Mits succesvol zou de omzet van 153 mln USD in 2008 op termijn kunnen vertienvoudigen. Eind dit jaar is een beslissing mogelijk over denosumab, een potentieel waardevol middel voor de behandeling van botverlies bij kankerpatiënten en bij oudere vrouwen.

Sommige analisten schatten het omzetpotentieel voor elke indicatie op meer dan 3 mld USD. Hoewel het aandeel goedkoop is, neemt SG Private Banking Amgen omwille van het toenemend binair risico uit de Stocks to Buy.

De toekomst van Amgen staat of valt met de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Studies met Vectibix (panitumumab) zouden kunnen aantonen dat het product werkzaam is in combinatietherapieën voor de behandeling van dikke darmkanker. Mits succesvol zou de omzet van 153 mln USD in 2008 op termijn kunnen vertienvoudigen. Eind dit jaar is een beslissing mogelijk over denosumab, een potentieel waardevol middel voor de behandeling van botverlies bij kankerpatiënten en bij oudere vrouwen. Sommige analisten schatten het omzetpotentieel voor elke indicatie op meer dan 3 mld USD. Hoewel het aandeel goedkoop is, neemt SG Private Banking Amgen omwille van het toenemend binair risico uit de Stocks to Buy.