Het bedrijf maakt USD 2 miljard dollar extra vrij voor nieuwe aankopen, bovenop de EUR 10 miljard van het huidige inkoopprogramma dat op zijn einde loopt.

Tegelijkertijd is het dividend met 31% verhoogd in het eerste kwartaal van 2013 naar USD 0,47 per aandeel. De uitgaven worden bekostigd uit bestaande kasreserves en de vrije kasstroom.

Het nieuwe management van het bedrijf richt zich sterk op aandeelhouders door agressief eigen aandelen in te kopen en het dividend op te hogen.

De hoge vrije kasstroom maakt dit ook mogelijk en daarnaast blijft er geld over voor overnames, die ook regelmatig plaatsvinden.

Zowel oude als nieuwe medicijnen verkopen goed, terwijl de pijplijn voor nieuwe medicijnen goed gevuld is.

Amgen is onder de pure biotechbedrijven wereldwijd de grootste in zijn soort. Het aandeel blijft ondergewaardeerd, terwijl door het nieuwe inkoopprogramma het optimisme van ABN Amro over de koers verder is toegenomen. De analisten van de bank verhogen het koersdoel naar USD 125 van USD 100.

Het bedrijf maakt USD 2 miljard dollar extra vrij voor nieuwe aankopen, bovenop de EUR 10 miljard van het huidige inkoopprogramma dat op zijn einde loopt. Tegelijkertijd is het dividend met 31% verhoogd in het eerste kwartaal van 2013 naar USD 0,47 per aandeel. De uitgaven worden bekostigd uit bestaande kasreserves en de vrije kasstroom. Het nieuwe management van het bedrijf richt zich sterk op aandeelhouders door agressief eigen aandelen in te kopen en het dividend op te hogen. De hoge vrije kasstroom maakt dit ook mogelijk en daarnaast blijft er geld over voor overnames, die ook regelmatig plaatsvinden. Zowel oude als nieuwe medicijnen verkopen goed, terwijl de pijplijn voor nieuwe medicijnen goed gevuld is. Amgen is onder de pure biotechbedrijven wereldwijd de grootste in zijn soort. Het aandeel blijft ondergewaardeerd, terwijl door het nieuwe inkoopprogramma het optimisme van ABN Amro over de koers verder is toegenomen. De analisten van de bank verhogen het koersdoel naar USD 125 van USD 100.