Amgen laat goede berichten horen over verschillende medicijnen die in ontwikkeling zijn.

De nieuwe medicijnen, gebaseerd op de krachtige, werkzame stof denosumab, die nu op de markt zijn gebracht, hebben een overtuigende commerciële start gemaakt.

Middelen die richting de blockbusterstatus (een jaarlijkse omzet van meer dan USD 1 miljard) gaan, zijn Prolia (osteoporose) en Xgeva (kanker). Nieuwe medicijnen met denosumab worden getest.

Ook de omzet van bestaande medicijnen Enbrel, Neulasta, Aranesp en Epogen laat een gezonde tred zien. De eerste twee zijn jaarlijks goed voor meer dan USD 4 miljard aan verkopen.

De laatste twee middelen zijn goed voor meer dan USD 1,8 miljard. Het aandeel is, met een koers-winstverhouding van 11,3 x de taxaties voor 2014 volgens ABN Amro laag gewaardeerd. Het voortdurend inkopen van eigen aandelen is een verdere plus.

Amgen laat goede berichten horen over verschillende medicijnen die in ontwikkeling zijn. De nieuwe medicijnen, gebaseerd op de krachtige, werkzame stof denosumab, die nu op de markt zijn gebracht, hebben een overtuigende commerciële start gemaakt. Middelen die richting de blockbusterstatus (een jaarlijkse omzet van meer dan USD 1 miljard) gaan, zijn Prolia (osteoporose) en Xgeva (kanker). Nieuwe medicijnen met denosumab worden getest. Ook de omzet van bestaande medicijnen Enbrel, Neulasta, Aranesp en Epogen laat een gezonde tred zien. De eerste twee zijn jaarlijks goed voor meer dan USD 4 miljard aan verkopen. De laatste twee middelen zijn goed voor meer dan USD 1,8 miljard. Het aandeel is, met een koers-winstverhouding van 11,3 x de taxaties voor 2014 volgens ABN Amro laag gewaardeerd. Het voortdurend inkopen van eigen aandelen is een verdere plus.