Ten opzichte van 2011 steeg de winst per aandeel met 22%. Ook de omzet kwam hoger uit op USD 4,42 miljard, waar USD 4,37 werd verwacht.

De 10% hoger dan verwachte omzet van het middel Enbrel tegen artritis was volgens ABN Amro de grootste verrassing. De verkopen van Aranesp bleven 4% achter bij de verwachtingen.

De nieuwe medicijnen Xgeva en Prolia lieten goede resultaten zien. De omzet van Prolia kwam het afgelopen jaar uit op USD 1,22 miljard en bereikte daarmee al 'blockbuster' status.

De omzetverwachting voor dit jaar werd met een half miljard dollar opwaarts bijgesteld naar USD 18,2 miljard. De winst per aandeel kan uitkomen op USD 6,85 tot USD 7,15. Analisten gaan uit van gemiddeld USD 7.

Amgen overlegt prachtige cijfers. Recent zijn prijsverhogingen voor veel belangrijke medicijnen goedgekeurd. Nieuwe medicijnen doen het goed, en meer nieuws volgt op 7 februari als het bedrijf de buitenwereld bijpraat over ontwikkelingen bij R&D.

Het bedrijf genereert veel contanten en koopt enorme aantallen eigen aandelen in. Sinds 2011 gaat het om 20% van het vrije verhandelbare aandelenkapitaal.

Daarmee is de waardering van het aandeel goed geholpen. Veel nieuwe medicijnen zijn gebaseerd op de werkbare stof denosumab, die goede resultaten laat zien bij botaandoening- en kankerbehandelingen.

De ontwikkeling van een medicijn om cholesterol te verminderen door genen aan te pakken is in de eindfase. Ook is er nog veel vraag naar oudere medicijnen van Amgen.

Amgen blijft een goedkoop geprijsd biotechnologieaandeel met een dividendrendement van circa 2,2%. Er zit veel moois in de pijplijn, terwijl oudere medicijnen nog altijd dienen als melkkoe voor de R&D-divisie en de aandeelhouder.

Het aandeel beweegt zich schokkerig omhoog. Tijdens de R&D-update in februari kan het bedrijf nieuwe beleggers aan zich binden. ABN Amro handhaaft een opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.

Ten opzichte van 2011 steeg de winst per aandeel met 22%. Ook de omzet kwam hoger uit op USD 4,42 miljard, waar USD 4,37 werd verwacht. De 10% hoger dan verwachte omzet van het middel Enbrel tegen artritis was volgens ABN Amro de grootste verrassing. De verkopen van Aranesp bleven 4% achter bij de verwachtingen. De nieuwe medicijnen Xgeva en Prolia lieten goede resultaten zien. De omzet van Prolia kwam het afgelopen jaar uit op USD 1,22 miljard en bereikte daarmee al 'blockbuster' status. De omzetverwachting voor dit jaar werd met een half miljard dollar opwaarts bijgesteld naar USD 18,2 miljard. De winst per aandeel kan uitkomen op USD 6,85 tot USD 7,15. Analisten gaan uit van gemiddeld USD 7. Amgen overlegt prachtige cijfers. Recent zijn prijsverhogingen voor veel belangrijke medicijnen goedgekeurd. Nieuwe medicijnen doen het goed, en meer nieuws volgt op 7 februari als het bedrijf de buitenwereld bijpraat over ontwikkelingen bij R&D. Het bedrijf genereert veel contanten en koopt enorme aantallen eigen aandelen in. Sinds 2011 gaat het om 20% van het vrije verhandelbare aandelenkapitaal. Daarmee is de waardering van het aandeel goed geholpen. Veel nieuwe medicijnen zijn gebaseerd op de werkbare stof denosumab, die goede resultaten laat zien bij botaandoening- en kankerbehandelingen. De ontwikkeling van een medicijn om cholesterol te verminderen door genen aan te pakken is in de eindfase. Ook is er nog veel vraag naar oudere medicijnen van Amgen. Amgen blijft een goedkoop geprijsd biotechnologieaandeel met een dividendrendement van circa 2,2%. Er zit veel moois in de pijplijn, terwijl oudere medicijnen nog altijd dienen als melkkoe voor de R&D-divisie en de aandeelhouder. Het aandeel beweegt zich schokkerig omhoog. Tijdens de R&D-update in februari kan het bedrijf nieuwe beleggers aan zich binden. ABN Amro handhaaft een opinie Kopen/Aanbevolen Lijst.