Op Bloomberg Breakfast verklaarde Lew gisteren dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn om dit tekort weg te werken. De Amerikanen zullen zowel moeten besparen als meer belastingen moeten betalen.

Volgens Lew zullen aan de aankondiging van de maatregelen zware onderhandelingen voorafgaan, want de standpunten van republikeinen en democraten liggen mijlenver van elkaar.

De situatie is zo precair dat Lew verwacht dat beide partijen voor het einde van dit begrotingsjaar op 30 september een overeenkomst moeten bereiken. Hoe die er gaat uitzien, valt voorlopig moeilijk te voorspellen.

Op Bloomberg Breakfast verklaarde Lew gisteren dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn om dit tekort weg te werken. De Amerikanen zullen zowel moeten besparen als meer belastingen moeten betalen. Volgens Lew zullen aan de aankondiging van de maatregelen zware onderhandelingen voorafgaan, want de standpunten van republikeinen en democraten liggen mijlenver van elkaar. De situatie is zo precair dat Lew verwacht dat beide partijen voor het einde van dit begrotingsjaar op 30 september een overeenkomst moeten bereiken. Hoe die er gaat uitzien, valt voorlopig moeilijk te voorspellen.