Amerikanen zullen tot na hun 70ste moeten werken, zo leert ons een nieuwe studie. Ze werd uitgevoerd door Gary Burtless, econoom aan het Brookings Institution. Alleen op die manier is het mogelijk om de begrotingsproblemen waar de VS mee worstelt op langere termijn op te lossen.

De trend dat veel Amerikanen nu hun 65ste blijven werken, is nu al zichtbaar. Volgens het Bureau of Labor Statistics bleef in 1993 maar 11% van de beroepsbevolking doorwerken, nu is dat al 18%. De trend is bovendien stijgend, ook wat de ouderdom betreft. Werken na 70 zal dus zeker geen uitzondering worden.

Amerikanen zullen tot na hun 70ste moeten werken, zo leert ons een nieuwe studie. Ze werd uitgevoerd door Gary Burtless, econoom aan het Brookings Institution. Alleen op die manier is het mogelijk om de begrotingsproblemen waar de VS mee worstelt op langere termijn op te lossen. De trend dat veel Amerikanen nu hun 65ste blijven werken, is nu al zichtbaar. Volgens het Bureau of Labor Statistics bleef in 1993 maar 11% van de beroepsbevolking doorwerken, nu is dat al 18%. De trend is bovendien stijgend, ook wat de ouderdom betreft. Werken na 70 zal dus zeker geen uitzondering worden.