Bij het begin van de jaren 2000 ontplofte op de Nasdaq de technologiezeepbel, waarbij er miljarden dollars aan beurskapitalisatie van overdreven gewaardeerde aandelen verloren ging. Vervolgens kwamen er achtereenvolgens 9/11 en de financiële crisis.

De financiële crisis en de daaropvolgende economische recessie heeft de beleggers het gevoel gegeven dat de wereld een gevaarlijke plaats is geworden. Als gevolg daarvan wordt er nog maar één activaklasse als absoluut veilig ervaren en dat is cash.

De Amerikanen hebben een recordbedrag van 9430 miljard dollar in geldmarktfondsen geparkeerd, een bedrag voldoende is om de 120 grootste aandelen uit de Standard & Poor's 500 op te pakken. Van het feit dat die geldmarktfondsen eigenlijk niets opbrengen, ligt niemand wakker.

Bij het begin van de jaren 2000 ontplofte op de Nasdaq de technologiezeepbel, waarbij er miljarden dollars aan beurskapitalisatie van overdreven gewaardeerde aandelen verloren ging. Vervolgens kwamen er achtereenvolgens 9/11 en de financiële crisis. De financiële crisis en de daaropvolgende economische recessie heeft de beleggers het gevoel gegeven dat de wereld een gevaarlijke plaats is geworden. Als gevolg daarvan wordt er nog maar één activaklasse als absoluut veilig ervaren en dat is cash. De Amerikanen hebben een recordbedrag van 9430 miljard dollar in geldmarktfondsen geparkeerd, een bedrag voldoende is om de 120 grootste aandelen uit de Standard & Poor's 500 op te pakken. Van het feit dat die geldmarktfondsen eigenlijk niets opbrengen, ligt niemand wakker.