Vanaf dat punt zijn de Amerikanen meer dan 26.000 miljard dollar rijker geworden. Maar voor het juichen is het nog wat vroeg: de toename van de welvaart is vooral te danken aan de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, die royaal met geld is geweest.

De middenstand en de kleine bedrijven zijn echter verstoken gebleven van de toename van de welvaart. Ongeveer de helft van de Amerikanen bezit geen aandelen en meer dan een derde van de inwoners van het land bezit ook geen eigen huis. Zij hebben dan ook niet geprofiteerd van de toename van de welvaart.

Vanaf dat punt zijn de Amerikanen meer dan 26.000 miljard dollar rijker geworden. Maar voor het juichen is het nog wat vroeg: de toename van de welvaart is vooral te danken aan de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, die royaal met geld is geweest. De middenstand en de kleine bedrijven zijn echter verstoken gebleven van de toename van de welvaart. Ongeveer de helft van de Amerikanen bezit geen aandelen en meer dan een derde van de inwoners van het land bezit ook geen eigen huis. Zij hebben dan ook niet geprofiteerd van de toename van de welvaart.