De eerste reden voor dit gedrag ligt voor de hand: de beurs heeft rake klappen gekregen en individuele beleggers schuiven de verantwoordelijkheid voor de aankoop van aandelen dus liever op hun fondsbeheerder af.

Maar er is nog een tweede factor in het spel. De opname van geld uit beleggingsfondsen gebeurt namelijk vaak noodgedwongen, namelijk vanwege geldgebrek.

Het geld vastgelegd in de fondsen is noodzakelijk voor het kopen van voeding, kleren, een huis enzovoort. Damien Hoffman, oprichter van WallStCheatSheet, is van mening dat veel Amerikanen gewoon geen andere keuze hebben dan hun posities in beleggingsfonsdsen af te bouwen.

Daarnaast valt op dat veel minder Amerikanen deelnemen aan het 401(k)-pensioenplan en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Hoffman vreest dat de Amerikaanse middenklasse gedoemd is om te verdwijnen.

De eerste reden voor dit gedrag ligt voor de hand: de beurs heeft rake klappen gekregen en individuele beleggers schuiven de verantwoordelijkheid voor de aankoop van aandelen dus liever op hun fondsbeheerder af. Maar er is nog een tweede factor in het spel. De opname van geld uit beleggingsfondsen gebeurt namelijk vaak noodgedwongen, namelijk vanwege geldgebrek. Het geld vastgelegd in de fondsen is noodzakelijk voor het kopen van voeding, kleren, een huis enzovoort. Damien Hoffman, oprichter van WallStCheatSheet, is van mening dat veel Amerikanen gewoon geen andere keuze hebben dan hun posities in beleggingsfonsdsen af te bouwen. Daarnaast valt op dat veel minder Amerikanen deelnemen aan het 401(k)-pensioenplan en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Hoffman vreest dat de Amerikaanse middenklasse gedoemd is om te verdwijnen.