Bovendien is er geen enkel signaal dat er op wijst dat de markt al aan het uitbodemen is. In januari was er sprake van een daling van de verkopen met 10,2% tot nog 309.000 op jaarbasis.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling tot 330.000. Het Commerce Department begon in 1963 met het registreren van de verkopen van nieuwe huizen en de cijfers waren nog nooit zo slecht.

Ook de voorraad aan onverkochte nieuwe huizen steeg tot een nieuwe piek. In januari bedroeg die voorraad nog het equivalent van 13,30 maanden aan het huidige tempo waaraan de verkopen plaatsvinden. Vanwege de grote voorraad aan onverkochte huizen blijven de prijzen onder druk staan.

Bovendien is er geen enkel signaal dat er op wijst dat de markt al aan het uitbodemen is. In januari was er sprake van een daling van de verkopen met 10,2% tot nog 309.000 op jaarbasis. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling tot 330.000. Het Commerce Department begon in 1963 met het registreren van de verkopen van nieuwe huizen en de cijfers waren nog nooit zo slecht. Ook de voorraad aan onverkochte nieuwe huizen steeg tot een nieuwe piek. In januari bedroeg die voorraad nog het equivalent van 13,30 maanden aan het huidige tempo waaraan de verkopen plaatsvinden. Vanwege de grote voorraad aan onverkochte huizen blijven de prijzen onder druk staan.