Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad tot 8,10%, maar dat was hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat steeds meer Amerikanen niet langer naar een job zoeken.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,27% en 1,61% in het rood terwijl de Nasdaq een verlies van 2,25% moest incasseren. In de loop van de sessie zijn de verliezen geleidelijk aan opgelopen. Met name aandelen als Apple en Google moesten terrein prijsgeven.

Euro zakt opnieuw af richting 1,30 dollar

Op de valutamarkten was het opnieuw een onrustige dag, met de nodige beweging. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,391 dollar betaald of opnieuw een halve procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,88%.

Voor een troy ounce goud werd 1642,80 dollar betaald, of een stijging met iets meer dan 8 dollar of een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Olieprijs krijgt klappen

Ruwe olie (US Crude) werd fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 98,50 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met bijna 4%. De handelaren vrezen dat de vraag naar ruwe olie gaat dalen als gevolg van de zwakke economie.

Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad tot 8,10%, maar dat was hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat steeds meer Amerikanen niet langer naar een job zoeken. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 1,27% en 1,61% in het rood terwijl de Nasdaq een verlies van 2,25% moest incasseren. In de loop van de sessie zijn de verliezen geleidelijk aan opgelopen. Met name aandelen als Apple en Google moesten terrein prijsgeven. Euro zakt opnieuw af richting 1,30 dollar Op de valutamarkten was het opnieuw een onrustige dag, met de nodige beweging. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,391 dollar betaald of opnieuw een halve procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,88%. Voor een troy ounce goud werd 1642,80 dollar betaald, of een stijging met iets meer dan 8 dollar of een half procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Olieprijs krijgt klappen Ruwe olie (US Crude) werd fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 98,50 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met bijna 4%. De handelaren vrezen dat de vraag naar ruwe olie gaat dalen als gevolg van de zwakke economie.