Daarom wordt wel verwacht dat 2010 een beter jaar gaat worden, hoewel de vrees bestaat dat in 2010 noch de Amerikaanse economie noch hun eigen financiële situatie gaat verbeteren.

Ongeveer tweederde van de Amerikanen vreest zelfs dat eigen financiële situatie hetzelfde gaat blijven of nog gaat verslechteren, minder dan de helft gelooft in een economische opleving.

Bijna 75% van de ondervraagden was van mening dat 2009 economisch gezien een slecht jaar was, een jaar dat hoofdzakelijk werd gekenmerkt door het verlies van jobs, gedwongen huizenverkopen en een zwakke economie. 42% sprak zelfs van een zeer slecht jaar.

De resultaten van de rondvraag zijn aanmerkelijk zwakker dan in 2006, toen een gelijkaardig onderzoek werd gedaan. Toen was 58% van mening dat het zwak jaar was geweest, terwijl daar tegenover slechts 39% over een goed jaar sprak.

Ook over de twee oorlogen die de Verenigde Staten uitvechten zijn de Amerikanen niet zo optimistisch. 31% ziet de situatie in Afghanistan verbeteren, 67% verwacht een gelijkaardige of zelfs een verslechterde situatie.

Daarom wordt wel verwacht dat 2010 een beter jaar gaat worden, hoewel de vrees bestaat dat in 2010 noch de Amerikaanse economie noch hun eigen financiële situatie gaat verbeteren. Ongeveer tweederde van de Amerikanen vreest zelfs dat eigen financiële situatie hetzelfde gaat blijven of nog gaat verslechteren, minder dan de helft gelooft in een economische opleving. Bijna 75% van de ondervraagden was van mening dat 2009 economisch gezien een slecht jaar was, een jaar dat hoofdzakelijk werd gekenmerkt door het verlies van jobs, gedwongen huizenverkopen en een zwakke economie. 42% sprak zelfs van een zeer slecht jaar. De resultaten van de rondvraag zijn aanmerkelijk zwakker dan in 2006, toen een gelijkaardig onderzoek werd gedaan. Toen was 58% van mening dat het zwak jaar was geweest, terwijl daar tegenover slechts 39% over een goed jaar sprak. Ook over de twee oorlogen die de Verenigde Staten uitvechten zijn de Amerikanen niet zo optimistisch. 31% ziet de situatie in Afghanistan verbeteren, 67% verwacht een gelijkaardige of zelfs een verslechterde situatie.