Ongeveer een maand geleden bereikte de VS dit schuldplafond van $ 14300 mrd. Door gebruik van reserves en het uitstellen van uitgaven kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar verwachting tot begin augustus alle rekeningen worden betaald.

Fed voorzitter Bernanke is voorstander van een plan om het begrotingstekort fors terug te dringen, maar waarschuwt er eveneens voor om de discussies over het schuldplafond niet te misbruiken om de druk op de bezuinigingen op te voeren.

Indien het plafond niet op tijd wordt verhoogd, wordt de economie en het vertrouwen immers schade berokkend. Sinds 1940 is het plafond al 100 maal aangepast.

Ongeveer een maand geleden bereikte de VS dit schuldplafond van $ 14300 mrd. Door gebruik van reserves en het uitstellen van uitgaven kunnen volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar verwachting tot begin augustus alle rekeningen worden betaald. Fed voorzitter Bernanke is voorstander van een plan om het begrotingstekort fors terug te dringen, maar waarschuwt er eveneens voor om de discussies over het schuldplafond niet te misbruiken om de druk op de bezuinigingen op te voeren. Indien het plafond niet op tijd wordt verhoogd, wordt de economie en het vertrouwen immers schade berokkend. Sinds 1940 is het plafond al 100 maal aangepast.