Het Commerce Department maakte bekend dat de consumentenbestedingen in mei met 0,30% zijn gestegen, een percentage dat conform de verwachtingen van de analisten was.

De persoonlijke inkomsten stegen echter met 1,40%, wat niet alleen de grootste stijging in een jaar was, maar ook ruimschoots de 0,30% stijging van de consumentenbestedingen overtrof.

Het spaarquotum, dat begin vorig jaar nog vrijwel nul bedroeg, steeg met 6,90% en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds december 1993. In april bedroeg het spaarquotum nog slechts 5,60%.

Het Commerce Department maakte bekend dat de consumentenbestedingen in mei met 0,30% zijn gestegen, een percentage dat conform de verwachtingen van de analisten was. De persoonlijke inkomsten stegen echter met 1,40%, wat niet alleen de grootste stijging in een jaar was, maar ook ruimschoots de 0,30% stijging van de consumentenbestedingen overtrof. Het spaarquotum, dat begin vorig jaar nog vrijwel nul bedroeg, steeg met 6,90% en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds december 1993. In april bedroeg het spaarquotum nog slechts 5,60%.