Die woorden klinken enigszins hol, onder andere tegen de achtergrond van de discussie over het schuldenplafond.

Bovendien verscheen in de New York Times een artikel waarin te lezen stond dat veel Amerikaanse burgers niet leven van de maandelijkse betaling van hun loon, maar wel van de ene korte lening naar de volgende. De Amerikanen moeten dus vaak lenen om de vorige leningen af te betalen.

Daardoor trappen steeds meer mensen in de armoedeval. De gemiddelde schulden voor huisgezinnen die 20.000 dollar of minder per jaar verdienen, is tussen 2001 en 2010 meer dan verdubbeld tot 26.000 dollar. Hoe harder de Amerikanen proberen uit de schulden te raken, hoe dieper ze er in verzeilen.

Die woorden klinken enigszins hol, onder andere tegen de achtergrond van de discussie over het schuldenplafond. Bovendien verscheen in de New York Times een artikel waarin te lezen stond dat veel Amerikaanse burgers niet leven van de maandelijkse betaling van hun loon, maar wel van de ene korte lening naar de volgende. De Amerikanen moeten dus vaak lenen om de vorige leningen af te betalen. Daardoor trappen steeds meer mensen in de armoedeval. De gemiddelde schulden voor huisgezinnen die 20.000 dollar of minder per jaar verdienen, is tussen 2001 en 2010 meer dan verdubbeld tot 26.000 dollar. Hoe harder de Amerikanen proberen uit de schulden te raken, hoe dieper ze er in verzeilen.