Daarbij vallen op de eerste plaats de namen van UBS en Barclays. In de Verenigde Staten woedt momenteel een discussie over daadwerkelijk hulp aan buitenlandse banken moet worden verstrekt.

UBS was de grootste ontlener onder de Commercial Paper Funding Facility, met een bedrag van 74,50 miljard dollar. Dat is meer dan tweemaal het bedrag dat Citigroup nodig had.

Senator Bernard Sanders, die hielp bij het opstellen van de Dodd-Frank Act, vraagt zich of de Federal Reserve de centrale bank van de wereld is geworden. Op die vraag moet volgens Sanders een duidelijk antwoord geformuleerd worden.

Daarbij vallen op de eerste plaats de namen van UBS en Barclays. In de Verenigde Staten woedt momenteel een discussie over daadwerkelijk hulp aan buitenlandse banken moet worden verstrekt. UBS was de grootste ontlener onder de Commercial Paper Funding Facility, met een bedrag van 74,50 miljard dollar. Dat is meer dan tweemaal het bedrag dat Citigroup nodig had. Senator Bernard Sanders, die hielp bij het opstellen van de Dodd-Frank Act, vraagt zich of de Federal Reserve de centrale bank van de wereld is geworden. Op die vraag moet volgens Sanders een duidelijk antwoord geformuleerd worden.