Het aantal aankopen van nieuwe woningen lag in december 18 % hoger. Dit is de grootste sprong sinds 1992 en vijf keer sneller dan de economen verwachtten.

Het goede nieuws was dat de economische groei in het vierde kwartaal versnelde.

Het reële bbp steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis met 3,2 %. In het derde kwartaal was dat nog 2,6 %. De groei bleef volgens Dexia iets onder de verwachtingen.

Volgens een peiling van MarketWatch gingen economen voor het vierde kwartaal uit van een bbp-groei van 3,5 %. De consumptie-uitgaven lagen in het laatste kwartaal op jaarbasis liefst 4,4 % hoger, wat de snelste stijging is sinds het eerste kwartaal van 2006.

Het aantal aankopen van nieuwe woningen lag in december 18 % hoger. Dit is de grootste sprong sinds 1992 en vijf keer sneller dan de economen verwachtten. Het goede nieuws was dat de economische groei in het vierde kwartaal versnelde. Het reële bbp steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis met 3,2 %. In het derde kwartaal was dat nog 2,6 %. De groei bleef volgens Dexia iets onder de verwachtingen. Volgens een peiling van MarketWatch gingen economen voor het vierde kwartaal uit van een bbp-groei van 3,5 %. De consumptie-uitgaven lagen in het laatste kwartaal op jaarbasis liefst 4,4 % hoger, wat de snelste stijging is sinds het eerste kwartaal van 2006.