Dat stond vanmorgen te lezen in de overzeese editie van de Chinese krant People's Daily. Die krant citeerde Xia Bin, een bekende adviseur van de People's Bank of China.

Volgens Xia wordt het hoog tijd dat de Amerikanen hun 'tweelingstekorten', deficieten op zowel de handelsbalans als de begroting, krachtig aanpakken. Er zijn volgens de Chinese ambtenaar verschillende manieren om dat te bereiken.

Buiten de verkoop van een deel van de goudreserves kunnen de VS ook de militaire uitgaven terugschroeven. Daarnaast zouden de beperkingen op de import van technologie verlicht moeten worden.

Vietnam heeft gisterenmorgen de beperkingen op de invoer van goud deels opgeheven. Volgens Nguyen Thanh Truc, vice chairman van de Vietnam Gold Traders Association, is het bedoeling om de prijzen op de Vietnamese markt op het niveau van het buitenland te brengen.

Dat stond vanmorgen te lezen in de overzeese editie van de Chinese krant People's Daily. Die krant citeerde Xia Bin, een bekende adviseur van de People's Bank of China. Volgens Xia wordt het hoog tijd dat de Amerikanen hun 'tweelingstekorten', deficieten op zowel de handelsbalans als de begroting, krachtig aanpakken. Er zijn volgens de Chinese ambtenaar verschillende manieren om dat te bereiken. Buiten de verkoop van een deel van de goudreserves kunnen de VS ook de militaire uitgaven terugschroeven. Daarnaast zouden de beperkingen op de import van technologie verlicht moeten worden. Vietnam heeft gisterenmorgen de beperkingen op de invoer van goud deels opgeheven. Volgens Nguyen Thanh Truc, vice chairman van de Vietnam Gold Traders Association, is het bedoeling om de prijzen op de Vietnamese markt op het niveau van het buitenland te brengen.