Het scheelt niet veel om er moet worden betaald om de spaarcenten ergens in veiligheid te brengen. De gemiddelde interest op spaarrekeningen, geldmarktfondsen en andere kortlopende spaartegoeden is geruggevallen tot 0,99% in juli.

Volgens Market Rates Insight was het de eerste keer in 10 jaar dat de rente onder het niveau van 1% viel. Bovendien zullen de banken hun tarieven moeten verhogen als gevolg van de wet op de hervorming van de financiële sector.

Gevolg is dat steeds meer spaarders hun spaargeld zien opgegeten worden door allerlei onkosten die hun banken hen aanrekenen.

Dat verklaart waarom ook in de Verenigde Staten ook steeds meer spaarders overstappen naar online banken.

De klanten laten daarom de grootbanken steeds vaker links liggen en stappen over naar kleinere banken.

Bank of America Corp., JPMorgan en Wells Fargo & Co. kunnen samen ongeveer 1 miljoen rekeningen verliezen, zo schat Moebs Services. Daardoor zullen de resultaten van de grootbanken nog verder verslechteren.

Het scheelt niet veel om er moet worden betaald om de spaarcenten ergens in veiligheid te brengen. De gemiddelde interest op spaarrekeningen, geldmarktfondsen en andere kortlopende spaartegoeden is geruggevallen tot 0,99% in juli. Volgens Market Rates Insight was het de eerste keer in 10 jaar dat de rente onder het niveau van 1% viel. Bovendien zullen de banken hun tarieven moeten verhogen als gevolg van de wet op de hervorming van de financiële sector. Gevolg is dat steeds meer spaarders hun spaargeld zien opgegeten worden door allerlei onkosten die hun banken hen aanrekenen. Dat verklaart waarom ook in de Verenigde Staten ook steeds meer spaarders overstappen naar online banken. De klanten laten daarom de grootbanken steeds vaker links liggen en stappen over naar kleinere banken. Bank of America Corp., JPMorgan en Wells Fargo & Co. kunnen samen ongeveer 1 miljoen rekeningen verliezen, zo schat Moebs Services. Daardoor zullen de resultaten van de grootbanken nog verder verslechteren.