Het is de eerste keer sinds november van vorig jaar dat dit gebeurt. De Amerikanen laten dus de auto vaker thuis vanwege de hoge benzineprijs. In bijna alle staten kost een gallon benzine nu 3,50 dollar of iets meer, wat een psychologische grens blijkt te zijn.

John Gamel, directeur van de studiegroep rijgedrag bij MasterCard, is van mening dat elke daling van het benzineverbruik beperkt zal zijn in tijd en ruimte. Steeds meer Amerikanen vinden een job, zodat ze ook een wagen nodig hebben om te gaan werken.

Het is de eerste keer sinds november van vorig jaar dat dit gebeurt. De Amerikanen laten dus de auto vaker thuis vanwege de hoge benzineprijs. In bijna alle staten kost een gallon benzine nu 3,50 dollar of iets meer, wat een psychologische grens blijkt te zijn. John Gamel, directeur van de studiegroep rijgedrag bij MasterCard, is van mening dat elke daling van het benzineverbruik beperkt zal zijn in tijd en ruimte. Steeds meer Amerikanen vinden een job, zodat ze ook een wagen nodig hebben om te gaan werken.