Recent onderzoek bewijst dat de Amerikanen hun auto steeds meer de rug toekeren. Er worden niet alleen minder kilometers (eigenlijk 'mijlen') gereden, maar veel jongeren zijn absoluut niet meer van plan om zich nog een wagen aan te schaffen. Dat is natuurlijk geen goed nieuws voor de autosector.

Zelfs met een economie in herstel is er geen sprake van een herstel van de automarkt, terwijl het aantal gereden kilometers volgens de cijfers van de Federal Highway Administration nog steeds daalt. Het ziet er naar uit dat het autobezit en -gebruik in de Verenigde Staten een piek heeft bereikt, hoewel het niet duidelijk is in hoeverre de dalende trend zal verder gezet worden.

Recent onderzoek bewijst dat de Amerikanen hun auto steeds meer de rug toekeren. Er worden niet alleen minder kilometers (eigenlijk 'mijlen') gereden, maar veel jongeren zijn absoluut niet meer van plan om zich nog een wagen aan te schaffen. Dat is natuurlijk geen goed nieuws voor de autosector. Zelfs met een economie in herstel is er geen sprake van een herstel van de automarkt, terwijl het aantal gereden kilometers volgens de cijfers van de Federal Highway Administration nog steeds daalt. Het ziet er naar uit dat het autobezit en -gebruik in de Verenigde Staten een piek heeft bereikt, hoewel het niet duidelijk is in hoeverre de dalende trend zal verder gezet worden.