De aanpak van de Amerikanen en die van de Engelsen vertoont op dat vlak een hemelsbreed verschil. Het Verenigd Koninkrijk hebben de buikriem fors aangesnoerd, de Amerikanen blijven het geld in het rond strooien.

Tot dusver is er weinig druk op de Amerikanen uitgeoefend om hun tekort terug te dringen, maar kan verandering in gaan komen. De recente rentestijging gaf al een eerste waarschuwingssignaal.

De Amerikanen hebben echter een shock-effect nodig om het schuldenprobleem aan te pakken, zo menen de economen. Uit welke hoek dat gaat komen, valt nog af te wachten.

De aanpak van de Amerikanen en die van de Engelsen vertoont op dat vlak een hemelsbreed verschil. Het Verenigd Koninkrijk hebben de buikriem fors aangesnoerd, de Amerikanen blijven het geld in het rond strooien. Tot dusver is er weinig druk op de Amerikanen uitgeoefend om hun tekort terug te dringen, maar kan verandering in gaan komen. De recente rentestijging gaf al een eerste waarschuwingssignaal. De Amerikanen hebben echter een shock-effect nodig om het schuldenprobleem aan te pakken, zo menen de economen. Uit welke hoek dat gaat komen, valt nog af te wachten.