De gemiddelde bijdrage voor een IRA rekening stond vorig jaar op een absolute recordhoogte, het bedroeg 4150 dollar. Daarmee is er sprake van een stijging met 4,70% sinds 2012. Gemiddeld stond er 89.100 dollar op zo'n rekening, een stijging met 10% op jaarbasis.

Blijkbaar vrezen veel Amerikanen dat hun pensioen niet langer meer zal volstaan om een aangename oude dag te beleven, een vrees die ook in Europa zienderogen toeneemt. Het voordeel om te sparen via een IRA rekening voor het pensioen is dat er een gunstige fiscale regeling aan vasthangt.

De gemiddelde bijdrage voor een IRA rekening stond vorig jaar op een absolute recordhoogte, het bedroeg 4150 dollar. Daarmee is er sprake van een stijging met 4,70% sinds 2012. Gemiddeld stond er 89.100 dollar op zo'n rekening, een stijging met 10% op jaarbasis. Blijkbaar vrezen veel Amerikanen dat hun pensioen niet langer meer zal volstaan om een aangename oude dag te beleven, een vrees die ook in Europa zienderogen toeneemt. Het voordeel om te sparen via een IRA rekening voor het pensioen is dat er een gunstige fiscale regeling aan vasthangt.