De Amerikanen hebben dan ook hun buik vol van vastgoed, zo blijkt uit een onderzoek. Er werd hun voorgehouden dat vastgoed synoniem stond voor degelijke welvaart en dat bleek dus niet het geval te zijn.

Veel vastgoedexperts zijn van mening dat vastgoed nooit dezelfde plaats in de Amerikaanse samenleving gaat innemen als ze vroeger had. Van de rendementen die vroeger gerealiseerd werden, kunnen de Amerikanen alleen maar dromen.

Stan Humphries, hoofdeconoom bij real estate site Zillow, merkt op dat geen ijzeren wet zegt dat vastgoed altijd maar in waarde moet stijgen. Die boodschap is de Amerikanen nochtans altijd voorgehouden.

Dean Baker, co-directeur van het Center for Economic and Policy Research, schat at het 20 jaar kan duren alvorens de 6000 miljard dollar die tijdens de crisis aan welvaart verloren ging kan worden teruggewonnen. Aangepast voor inflatie, lijkt het zelfs onwaarschijnlijk dat huizen nog ooit zo duur geworden.

De Amerikanen hebben dan ook hun buik vol van vastgoed, zo blijkt uit een onderzoek. Er werd hun voorgehouden dat vastgoed synoniem stond voor degelijke welvaart en dat bleek dus niet het geval te zijn. Veel vastgoedexperts zijn van mening dat vastgoed nooit dezelfde plaats in de Amerikaanse samenleving gaat innemen als ze vroeger had. Van de rendementen die vroeger gerealiseerd werden, kunnen de Amerikanen alleen maar dromen. Stan Humphries, hoofdeconoom bij real estate site Zillow, merkt op dat geen ijzeren wet zegt dat vastgoed altijd maar in waarde moet stijgen. Die boodschap is de Amerikanen nochtans altijd voorgehouden. Dean Baker, co-directeur van het Center for Economic and Policy Research, schat at het 20 jaar kan duren alvorens de 6000 miljard dollar die tijdens de crisis aan welvaart verloren ging kan worden teruggewonnen. Aangepast voor inflatie, lijkt het zelfs onwaarschijnlijk dat huizen nog ooit zo duur geworden.