Zo was het in het verleden, maar de vraag is of het in de toekomst ook zo gaat blijven. Tijdens de grote financiële crisis moest de overheid in Washington wel tussenbeide komen, zoniet was het hele financieel systeem als een kaartenhuisje in elkaar gestort.

In feite kunnen de Amerikanen sindsdien niet meer zonder steun van de overheid, ze hebben hun vrijheid opgegeven om een economische ramp te voorkomen. Het is de Amerikaanse centrale bank die momenteel op een kunstmatige manier de economie rechthoudt.

Zo was het in het verleden, maar de vraag is of het in de toekomst ook zo gaat blijven. Tijdens de grote financiële crisis moest de overheid in Washington wel tussenbeide komen, zoniet was het hele financieel systeem als een kaartenhuisje in elkaar gestort. In feite kunnen de Amerikanen sindsdien niet meer zonder steun van de overheid, ze hebben hun vrijheid opgegeven om een economische ramp te voorkomen. Het is de Amerikaanse centrale bank die momenteel op een kunstmatige manier de economie rechthoudt.