Blijkt echter dat de American Dream aan diggelen ligt. Bijna de helft van de Amerikanen is verder dan ooit verwijderd van die zo sterk nagestreefde American Dream.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door StrategyOne, een dochter van Daniel J. Edelman. Dit public relations bedrijf deed een rondvraag bij enkele duizenden Amerikanen.

De resultaten van het onderzoek bleven ontnuchterend te zijn: steeds meer Amerikanen slagen er niet meer in om de American Dream waar te maken. Dat betekent dat hun kansen om op te klimmen op de maatschappelijke ladder fors zijn afgenomen.

Blijkt echter dat de American Dream aan diggelen ligt. Bijna de helft van de Amerikanen is verder dan ooit verwijderd van die zo sterk nagestreefde American Dream. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door StrategyOne, een dochter van Daniel J. Edelman. Dit public relations bedrijf deed een rondvraag bij enkele duizenden Amerikanen. De resultaten van het onderzoek bleven ontnuchterend te zijn: steeds meer Amerikanen slagen er niet meer in om de American Dream waar te maken. Dat betekent dat hun kansen om op te klimmen op de maatschappelijke ladder fors zijn afgenomen.